В Бургас започва фестивалът на българския физически и визуален театър

...
В Бургас започва фестивалът на българския физически и визуален театър
Коментари Харесай

10-то юбилейно издание на фестивала Ерата на Водолеясъс силно международно участие

В Бургас стартира фестивалът на българския физически и образен спектакъл и пърформанс " Ерата на Водолея ".
Десетте спектакъла ще бъдат показани на четири места в града - Културен център " Морско казино " държавна такса " Адриана Будевска ", Младежки културен център, Държавен куклен спектакъл – Бургас.
" Този фестивал нямаше да го има без голямата поддръжка на институциите - държавна такса " Адриана Будевска ", който ни поддържа през цялото време, кукления спектакъл и община Бургас. Градът има потребност да е част от това артистично и новаторско събитие. И тази година всички арт представления ще се играят гратис за бургаската аудитория ", сподели Петър Тодоров, режисьор и уредник на фестивала.
Спектакъл " Филифльонгата, която вярваше в бедствия " на ДКТ – Бургас, който получи премията " Икар " ще даде начало на културната демонстрация. Представлението ще се играе в залата на Кукления спектакъл на 10-ти октомври, от 18.30 часа.
Нестандартното изкуство, което е в основата на фестивала ще бъде показано и от спектаклите на Петя Стойкова и Жана Пенчева. Премиерата на " Сияние " е на 12 октомври, а на идващият ден ще бъде показан част от плана " ДРАГ ОН ". Той е в развиване и ще бъде публично приключен през 2020 година.
" Името " ДРАГ ОН " идва от драгинг практиките - течение основано в Съединени американски щати, пространства за разнообразни идентичности ", разясни създателят Жана Пенчева. В забавния пърформанс е включен балканският фолклор интерпретиран посредством придвижване и образно шоу.
Публиката ще може да види и задгранични спектакли на театри от Израел, Швеция, Холандия, Франция, Македония, Испания и Швеция, като някои от тях са копродукции. Входът за фестивала е безвъзмезден.
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР