В Бургас започна традиционното факелно шествие, организирано от, в памет

...
В Бургас започна традиционното факелно шествие, организирано от, в памет
Коментари Харесай

Започна традиционното факелно шествие в памет на Апостола, организирано от ОЗБГ

В Бургас стартира обичайното факелно шествие, проведено от, в памет на Апостола на свободата. Днес се навършват 150 години от обесването на великия българин Васил Левски . С шествието ще бъде почетена за поредна година неговата памет.

Участниците в проявата потеглят от постройката на Община Бургас и ще се насочат към Морската градина, като ще преминат по бул. „ Алеко Богориди “. След това те ще влязат в Морската градина, където ще се насочат към паметника на Апостола .

На шествието обичайно има факли . Те се раздават от уредниците от ОЗБГ , само че участниците също могат да си носят. Всеки може да има в себе си българско знаме и други подобаващи материали с лика на Васил Левски.

Предвидено е на паметника на Левски в Морската градина да бъдат положени цветя и венци . Председателят на родолюбивата организация Христо Атанасов и други, които желаят, ще произнесат тирада. След това ще бъде отдадена респект към паметта на Апостола на свободата като участниците в шествието ще застанат на колене и ще запазят едноминутно безмълвие .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР