В Бургас започна строителството на нов комплекс от жилищни и

...
В Бургас започна строителството на нов комплекс от жилищни и
Коментари Харесай

Бургас ще се сдобие с нов комплекс от жилищни и офис сгради за 117 милиона лева

В Бургас стартира строителството на нов комплекс от жилищни и бизнес здания, като през днешния ден беше направена символичната първа комка. Проектът Central park би трябвало да бъде приключен за три години, като общото влагане в него възлиза на 60 милиона евро или 117 милиона лв., оповестяват от вложителя " Сентрал парк " ЕООД.

Част от комплекса ще бъдат три жилищни и три офис здания, както и конгресен център, ботаническа градина фитнес и SPA център, търговски обекти, няколко ресторанта и други.

Central park ще бъде построен в бургаския квартал " Славейков " на улица " Даме Груев ". Той ще заема повърхност от 200 хиляди квадратни метра или другояче казано ще бъде с размера на 18 футболни стадиони. Застроената повърхност ще бъде 150 хиляди квадратни метра, като към постройките ще бъдат построени и две подземни равнища с паркоместа.

Според плана в жилищните здания ще има общо 690 жилището, а бизнес постройките ще бъдат с потенциал до 5000 работни места.

Инвеститорите в комплекса плануват в него да се генерира и зелена сила от слънчеви панели, като тя ще бъде употребена за зареждане на общите елементи на комплекса.

Освен това ще бъде построена специфична система за събиране и филтриране на дъждовната вода ще разрешава потреблението й за битови потребности.

" Идеята и концепцията при проектирането е " обличането " на постройките в зелена и природосъобразнa среда. Нашите планове са да осигурим предпоставки за развиването на корпоративна просвета за по-оптимизиран, по-здравословен и по-интелигентен метод на работа, което всъщност трансформира концептуално метода на живот на работещите в комплекса ", разяснява арх. Димитър Шаренков, чийто екип е разработвал плана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР