В Бургас вече четири години успешно функционира система за отдаване

...
В Бургас вече четири години успешно функционира система за отдаване
Коментари Харесай

Ъпгрейднаха бургаската рент-а-байк система с електрически велосипеди

В Бургас към този момент четири години сполучливо действа система за отдаване на публични колела чартърен. Благодарение на нея доста хора откриха удоволствието и потребните резултати от този тип превоз и си закупиха лични колелета.

Тази година системата се надгражда с стартирането в употреба на електрически колела. За момента те са седем на брой, а дали да станат повече ще се реши следващата година, когато се проучват статистиките за тяхното потребление и мнението на клиентите.

От през днешния ден нататък можете да наемете и да оставите електрически велосипед на следните вело станции: Морска гара, Автогара Юг, Капани, КЦ " Морско казино ", а след няколко дни и при Пантеона в Морската градина. На изброените места има общо 15 колонки за паркиране, които са разнообразни от останалите по цвят /зелени, а не сини/, само че и по механизма за заключване.

Електрически велосипед можете да наемете против 2 лв. на час, към този момент само с абонаментна карта. Опцията посредством есемес към момента не е задействана.

Преди да се качите върху новия модел, наложително изчетете инструкциите върху самото колело и колонката. Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да натиснете бутона за ON/OFF от лявата страна на кормилото. На дребния екран ще видите две отвесни скали. Дясната демонстрира какъв брой е зареден акумулаторът /батерията/. Тази канара би трябвало да е цялостна повече от половината, с цел да разчитате на спомагателна помощ към личните ви старания за напредване. Велосипедът се зарежда единствено от колонката, не и при въртене на педалите. Лявата отвесна канара е за спомагателната скорост, която може да пристигна от заредената батерия, до момента в който карате.

Редно е да се знае, че това не е мотопед, а електрически велосипед. Няма по какъв начин да се придвижвате с него, в случай че въобще не въртите педалите. С спомагателната сила, която обезпечава, обаче, можете да стигнете до задачата си с минимална приложимост на лични физически старания.

Това е отлична опция да стигнете до работа, да вземем за пример, без петна от изпотено върху ризата.

Към днешна дата Община Бургас разполага с над 100 велосипеда чартърен и повече от 200 колонки за паркиране. В пика на летния сезон велосипедите в оборот стигат до 70 бр., през зимата се употребяват, надлежно изваждат на открито, по-малко. За страдание, постоянно се постановат поправки поради недобросъвестно потребление на колелетата. Община Бургас още веднъж приканва своите поданици и посетители да ги ръководят с повече внимание и на подобаващ терен.

На няколко места в града има също по този начин пунктове, заредени с всичко належащо, с цел да извършиш малък ремонт или да заредиш гратис с въздух гумите на своя велосипед.

Всички изброени политики, дружно с построяването на обвързвана система от 60 километра велоалеи, направи по този начин, че в Бургас отварят от ден на ден магазини за колела и от ден на ден хора се придвижват по този метод, а това е нещо положително и потребно.

* Модернизирането и развиването на вело системата на града и системата за споделено вело пътешестване " Вело Бургас " са ограничения, с които се цели разгръщането на капацитета на различните способи за градска подвижност. Те са част от репликиращите действия, демонстриращи резултата от използването на налични интелигентни решения в градска среда за реализиране на интелигентно развиване, в границите на 5-годишния план " Споделящи градове ", финансиран по стратегия " Хоризонт " 2020, в който Община Бургас взе участие от началото на 2016 година Той има за цел да показва същинския капацитет за смяна на градовете, вследствие внедряване на интелигентни решения и цената, която тези решения прибавят в икономическото, общественото и екологичното развиване на градовете. Стремежът е да се насърчи възприемането на интегриран метод за използване на цифрови решения, събирането и използването на данни за градовете, да се усъвършенства свързаността на съществуващите и в развой на планиране и създаване разнообразни типове инфраструктура. Същевременно, планът натъртва на значимостта и потребността от основаване на предпоставки за създаване и предложение на последващо потомство цифрови услуги, разгръщането на капацитета на различните способи за градска мобилност; внедряването на ограничения за енергийна успеваемост в композиция с новаторски начини за интелигентно ръководство на силата, както и за определяне на нов вид взаимоотношения в общността на града с сполучливо включване на жителите, основаване на нови бизнес модели и претовареност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР