В Бургас ще бъде отрита изложба, която ще покаже гробницата

...
В Бургас ще бъде отрита изложба, която ще покаже гробницата
Коментари Харесай

Изложба с артефакти от гробницата на Тутанкамон отваря врати в Бургас

В Бургас ще бъде отрита галерия, която ще покаже гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Изложбата "Тутанкамон - една незавършена любовна история " ще показа за първи път у нас съкровищата и саркофага с мумията на египетския държател. Изложбата ще бъде открита на следващия ден, от 16.00 часа в постройката на Държавната опера. Там изложбата ще остане до края на септември и ще бъде отворена за гости от 10.00 до 22.00 часа, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

Повече от 100 експоната пресъздават с оптималната акуратност гробницата на фараона, останал в историята като "детето цар ". Предметите са групирани в няколко тематични къта - "Преддверието " или "Стаята на могъществото и властта ", "Златният престол " - именуван още "Шедьовърът на стаята ", "Погребалната камера ", "Съкровищницата " и "Позлатеният олтар ".

Представените експонати са копия на достоверни находки. Изработени са от компанията Horus Limited, която единствена в целия свят има издадено позволение за това от Министерството на културата в Египет.

Досега изложбата е представяна в редица страни по целия свят, само че идва за първи път в България с поддръжката на Община Бургас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР