В Бургас се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на

...
В Бургас се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на
Коментари Харесай

Спецакция в Бургаско, има задържани

В Бургас се организира профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, мигрантския напън и предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите. 

Пред публицисти началникът на отдел " Охранителна полиция и КАТ " -Бургас комисар Марин Димитров осведоми, че към този момент има арестувани .

Установени са предмети, обект на незаконна активност. Претърсват се и се ревизират частни адреси, търговски обекти и други места, където се допуска, че се прави някаква незаконна активност, добави той.

В момента акцията се прави на територията на квартал " Победа ".

През месец януари на територията на Бургаско имаше десетки арестувани при полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност.

Междувременно стана ясно, че при профилирана полицейска акция в област Монтана в сряда са разкрити голям брой битови закононарушения. Това оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Акцията е била на територията на целия район, като в нея са взели участие освен служители на реда, а и чиновници на Национална агенция за приходите, лесничеи от държавните горски стопанства, чиновници от Българска организация по сигурност на храните и жандармеристи от поделението в Монтана.

Проверени са 194 души, 33 души с престъпни прояви, 123 автомобила, търговски обекти, заложни къщи, автоморги, сервизи, депа за черни и цветни метали и така нататък Образувани са четири досъдебни производства и едно бързо произвеждане. Двама души са арестувани.

В хода на акцията са разкрити обири на битови движимости от домове, а също нелегално притежавано оръжие, нелегално притежавани исторически полезности - антични предмети, противозаконен пункт за филтрация и продажба на алкохол, от който са конфискувани 100 литра алкохол. В четири частни парцела са открити нелегално притежавани дърва за огрев, за които стопаните не показали документи за генезис.

Криминалната престъпност в района през 2022 година е намаляла спрямо 2021 година с 15 %, заявиха от полицейската дирекция в Монтана.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР