В Бургас се проведе среща в която участваха представители на

...
В Бургас се проведе среща в която участваха представители на
Коментари Харесай

Създадоха регионален щаб за действие при епидемия от коронавирус в Бургаски регион

В Бургас се организира среща в която участваха представители на здравните управляващи, болнични заведения, държавни и общински структури. Служители от държавни и общински служби разискаха ограничения за попречване разпространяването на ковид. Целта е да се сътвори съгласуваност сред институциите, да се набележат дейности за попречване навлизането на инфекцията на територията на страната и региона.
Създаден беше районен щаб, който да стартира да работи незабавно при нужда. Негов ръководител е шефът на РЗИ Бургас - Георги Паздеров, а заместител и представител доцент доктор Велинов. Доц. доктор Велинов е шеф на Факултета по медицина в Бургас, а предходната му служба е шеф на Централна Лаборатория по Микробиология на УМБАЛ " Александровска " - София и завеждащ Национална референтна лаборатория " Контрол и Мониториране на Антибиотичната Резистентност " и доктор в Национална Референтна Лаборатория " Особено рискови инфекции " в Националния център по заразни и паразитни заболявания в София.
По време на срещата беше регистрирано, че към сегашния миг на територията на страната няма регистрирани случаи на болни с китайския вирус. Експертите успокоиха, че се вземат всички нужни ограничения по граничните пунктове на страната, методът за работа с превантивни ограничения е изпратен до всички персонални лекари.

Болниците би трябвало да бъдат подготвени за преструктуриране на пространствата си и обезпечаване на болнични кревати, при положение на нужда от изолираност. Обсъден е и въпросът за персоналните защитни средства на медицинските служащи. Летищните и пристанищните управляващи на територията на област Бургас осведомиха, че работят по строги правила, които са съгласувани със международните трендове за противоепидемични ограничения. Експертите насочат зов за успокоение. Те не престават да поучават жителите да преустановят пътуванията си към епидемиологични зони, да съблюдават висока персонална хигиена, да ускоряват имунната си отбрана. Щабът ще се събере на второ съвещание, в случай че ситуацията наложи ново привикване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР