В Бургас раздават хранителни пакети на най-нуждаещите се жители на

...
В Бургас раздават хранителни пакети на най-нуждаещите се жители на
Коментари Харесай

Хранителни пакети за нуждаещи се в Бургас

В Бургас раздават хранителни пакети на най-нуждаещите се поданици на града. Стойността на отпуснатата помощ е 300 хиляди лв., заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на Общинския съвет Севдалина Турманова, написа " Флагман ".

Турманова напомни, че на 31 март Общинският съвет в Бургас е дал своя вот средства за основаване на общински обществен фонд в размер на 300 хиляди лв.. Социалната комисия към локалния парламент предложи критерии, по които да бъдат разпределени средствата. " Водени сме от убеждението тази помощ да стигне най-бързо до нуждаещите се хора, които са наранени или са изгубили работата си поради рецесията. Всяко лице ще получи помощта си еднократно ", сподели Турманова.

Средствата ще бъдат раздавани под форма на хранителни пакети със стойност 60, 100 или 130 лв. според от това дали става дума за едно лице, или за семейство, добави тя.

От обществения фонд ще бъдат заделени и 30 хиляди лв. за други незабавни потребности на извънредно нуждаещи се лица, включително и лекарства, сподели Турманова.

Заявленията за приемане на помощи ще бъдат оповестени през днешния ден на уеб страницата на Община Бургас. Те ще могат да бъдат подавани от през днешния ден на имейл адрес на деловодството на Община Бургас или могат да бъдат получавани по пощата или в териториалните дирекции по местоживеене.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР