В Бургас пристигна вторият транш от 4785 ваксини, предназначени за

...
В Бургас пристигна вторият транш от 4785 ваксини, предназначени за
Коментари Харесай

Втората доставка от ваксините стигна и до Бургас


В Бургас дойде вторият транш от 4785 ваксини , предопределени за Югоизточна България. С тях ще бъдат ваксини рани към 2500 медици на първа линия. 1300 от ваксини те са за Бургас , съобщи БГНЕС. Останалите ще бъдат разпределени за Сливен и Ямбол.

Ваксините ще бъдат съхранявани във фризера на РЗИ. До края на седмицата ще дойдат още ваксини , с цел да завърши първият стадий на ваксини рани. До 10 дни би трябвало да стартира слагането на ваксини на старите хора в обществените домове.

Очакваме още количества да дойдат. Капацитетът на този фризер е доста огромен, съобщи доктор Георги Паздеров- шеф на РЗИ Бургас. Това са единствено първите 5 кутии и от на следващия ден започваме разпределението за Сливен и Ямбол и към лечебните заведения.

Тук към този момент ще се включат освен профилираните кабинети за имунизация, които бяха разкрити към тези 7 лечебни заведения, само че ще бъдат включени и всички медицински центрове. До края на седмицата чакаме още доставки, само че при всички случаи в границите на тези 7 дни или в границите на 10 дни би трябвало да приключим фаза едно и при започване на идната седмица да стартираме и домовете, сподели още доктор Георги Паздеров. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР