В Бургас Плаза Мол /Mall Burgas Plaza/ отчитат с 14

...
В Бургас Плаза Мол /Mall Burgas Plaza/ отчитат с 14
Коментари Харесай

С 14 процента по-малко наематели отчитат в бургаски мол заради кризата с Ковид-19

В Бургас Плаза Мол /Mall Burgas Plaza/ регистрират с 14 % по-малко наематели тази година спрямо предпандемичната 2019 година. Това сподели за Българска телеграфна агенция шефът на мола Драгомир Марков.
Той уточни, че преди пандемията от Ковид-19 - през май 2019 година, 97 на 100 от площта на комерсиалния център е била наета. През 2020 година този % е намалял на 90 %, а тази година наетите площи са спаднали до 83 %. За да не намалеят още повече наемателите, управата на мола е намалила поетапно наемите на половина.

На въпрос по какъв начин от управата са действали по време на насилствените затваряния на комерсиалните центрове, Марков отговори, че тогава наемателите са били освободени от заплащане на наем. Освен това на половина е била понижена и такса " поддръжка ".

Управителят на Бургас Плаза Мол посочи, че, с цел да преодолеят по-лесно ковидкризата са се възползвали от мярката 60/40, както и от дотацията, с която страната е поела 20 % от изгубения оборот. Въпреки насилствените затваряния на мола, личен състав в този интервал не е бил съкращаван, посочи Марков.

Драгомир Марков добави, че в мола към този момент последователно стартират да идват нови наематели. Повечето от наемателите, които са напуснали наетите през 2019 година и 2020 година площи, обаче не са се завърнали.

" Тези, които не са оживели, може би са премисли бизнеса си. Въпреки това има добър позитив в това, че съумяваме да привличаме нови наематели и да подписваме нови контракти ", разяснява още шефът на Бургас Плаза Мол.

По думите му ще са нужни най-малко 5 и повече години, с цел да се възвърне предходният тренд и финансови резултати от преди пандемията. Причина е, че цялата стопанска система е взаимно обвързвана. Когато потребителите нямат финансови проблеми, тогава те са по-активни на пазара, което от своя страна способства за увеличението и наемателите в моловете. В момента обаче цялостната икономическа обстановка в страната и света не е удобна. Затова, съгласно Марков, първо би трябвало да се осмисли това, което се е случило и по-късно хората да се " напаснат " в новата конюнктура.

Източник: БТА
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР