В Бургас отбелязват ръст на височинния травматизъм. Оказва се, че

...
В Бургас отбелязват ръст на височинния травматизъм. Оказва се, че
Коментари Харесай

Защо в Бургас има повече инциденти с паднали от високо?

В Бургас означават растеж на височинния травматизъм. Оказва се, че по морето има доста повече такива случаи, в сравнение с в други области.

Ръстът на този травматизъм към този момент е наклонност, твърди доктор Светослав Тодоров от отделението по неврохирургия в локалната университетска болница.

Обяснението - през лятото жителите на региона надвишават 2 милиона, злополуките зачестяват и скачането в басейни с главата надолу също. Част от случаите приключват съдбовно, акцентира медикът.

През пролетта пък нарастват случаите, при които хора берат овощните си дървета и падат от тях. Областта е огромна, а здравното заведение предлага 24-часова неотложна помощ, акцентира доктор Тодоров.

Той добави, че през зимата злополуките се усилват, както и битовите произшествия с пациенти, които падат на хлъзгавите настилки.

Медикът акцентира, че огромна част от тези случаи са с затруднения, тъй като контузията на гръбначния дирек е рискова. И посъветва при сходен случай да се чака здравна помощ и да не транспортираме сами потърпевшите в лечебно заведение.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР