В Бургас от години не съществува проблем с безстопанствените кучета.

...
В Бургас от години не съществува проблем с безстопанствените кучета.
Коментари Харесай

Добрата новина: Бургазлии с добри сърца осиновиха 170 от общо 398 безстопанствени кучета, минали през приюта през 2018-а

В Бургас от години не съществува проблем с безстопанствените кучета. Да видиш такова на улицата е същинско събитие. Ако въпреки всичко срещнеш бездомно куче, то ще е с чип на ухото и кастрирано.

Резултатите в това направление са видни, тъй като напъните на Община Бургас са подкрепени от нейните поданици. За цялата предходна 2018 година тук са уловени след сигнали и минали през приюта в местността " Пода " единствено 398 кучета, което е доста дребен брой за град с такива размери. Почти половината от тях, тъкмо 170, са осиновени от бургазлии.

Истинско предизвикателство е работата по контролиране на градската котешка популация. Котките са всеобщи любимци в Бургас, само че това не значи, че не би трябвало да се подхващат хуманни ограничения за ограничение на размножаването им. За 2018 година тук са уловени, обезпаразитени и кастрирани 1825 екземпляра. След процедурата те се връщат на местата, където са хванати. През 2019 година Община Бургас си слага за цел да усили тази численост до 2000.

Приютът за безстопанствени кучета поддържа и непрестанно актуализира своята интернет страница, за повишение информираността на жителите за своята активност. Там можете да научите по какъв начин се става осиновител, детайлности за разнообразни акции, потребни препоръки за домашните любимци, както и условията на настоящата нормативна база.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР