В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов заедно с кмета

...
В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов заедно с кмета
Коментари Харесай

Нови придобивки за Търговската гимназия в Бургас

В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов дружно с кмета Димитър Николов откриха новия състезателен салон на Търговската гимназия и чисто нова виртуална счетоводна къща с лицензиран счетоводен програмен продукт за образование.


Софтуерът е възложен на учениците от компания, профилирана в създаването и предлагането на новаторски счетоводни програмни артикули. На въпрос дали е задоволителен срокът за регистрация на новите фискални устройства в Национална агенция за приходите, министър Горанов разяснява, че срокът за промяна на фискалните устройства е края на март идната година и всеки, който не извърши законодателството, ще търпи административни наказания. На среща в Национална агенция за приходите с Българския институт по метрология през днешния ден е станало ясно, че новите фискални устройства и системи ще бъдат пуснати на пазара в първата десетдневка на декември.

Владислав Горанов, министър на финансите: Наредбата от дълго време беше за публично разискване, това публично разискване беше повече от нормалното, тъй че мисля, че няма да провокира някакъв трагичен стрес, главният проблем и терзание, който би трябвало да имат стопанските субекти, е обвързван с това, че новата система за отчетност на оборотите, която вкарваме, ще понижи до нула опцията от отбягване на отчитането на оборотите. Всъщност евентуално тъкмо оттова идва съпротивата им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР