В Бургас към момента обстановката е сравнителноспокойна, съобщиха от Общината. Постъпили

...
В Бургас към момента обстановката е сравнителноспокойна, съобщиха от Общината. Постъпили
Коментари Харесай

Паднали дървета, щети и опасно време в Бургас и района

В Бургас все още ситуацията е относително спокойна , оповестиха от Общината. Постъпили са 10 сигнала за паднали или наклонени дървета в комплексите " Меден рудник ", " Славейков ", " Черно море ", " Братя Миладинови ", на пътя Бургас- квартал " Сарафово ", квартал " Долно Езерово ".

Два от сигналите са за дървета върху коли. Работи се по премахване на проблемите.

Областният шеф на област Бургас Пламен Янев привиква  спешно експертно заседание на оперативния щаб във връзка с влошената климатична конюнктура, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация.

Вятърът в община Царево продължава да е мощен . Има доста паднали дървета към селата Българи, Кости и Бродилово, оповестиха от общинската администрация. Екипи на общината и пожарната работа към този момент са на място и разчистват блокираните пътища.

" Възможни са проблеми и спиране на електричеството в тези региони. Шофьорите на коли да бъдат деликатни, защото има навявания от сняг ", оповестиха за Българска телеграфна агенция от администрацията. От там приканиха жителите да бъдат деликатни и при опция да лимитират напредването си на открито. 

Остава в действие предизвестието за рисково време в Царевско , откакто Черноморски циклон донесе стихия с вятър към 100 километра в час нощес. Тази заран общината издаде предизвестие да не се минава по пешеходната алея към кв. " Василико ", защото морето я залива. Автомобилите могат да минават от пътната връзка при к-г " Нестинарка " или при пожарната работа - Царево. 

Силният вятър събори дървета и рекламни табели в Свети Влас , изпочупени са витрини на търговски обекти, улично осветяване. 

Затруднено е прекосяването на коли на основната улица " Свети Власий ", където има съборено огромно дърво. В момента придвижването се реализира единствено в едната лента. Нямаме данни за потърпевши, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Свети Влас Иван Николов. Той прикани жителите и гостите на Свети Влас да бъдат изключително деликатни

Ураганният вятър е отнесъл ламарини, изпочупени са огради, керемиди на покриви. Вятърът продължава да е мощен, сподели Николов.

Материални вреди са нанесени и на търговски обекти в курорта " Слънчев бряг. " От мощния вятър там има паднали обекти, изпочупени са клони на дървета, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция.

Тази нощ Община Варна разгласи бедствено положение заради усложнената метеорологична конюнктура. Оранжев код за рисково мощен вятър е разгласен за Източна България през днешния ден, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е мощ за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол. Предупрежденията на метеоролозите са за плевел и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо даже и по Черноморието ще минават в влажен сняг с количества над 25 мм. В Странджа и по старопланинските проходи ще се образува снежна завивка, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.  Очаква се вълнението на морето в Бургаско отвън заливите да доближи 6 бала, а във Варна – 5 бала, като в следобедните часове ще отслабва.

Жълтият код е в действие за областите Велико Търново, Габрово, Кърджали, Стара Загора, Хасково. В тези области прогнозата е за мощен и краткотрайно плевел вятър от север-северозапад с пориви до 20-25 м/сек.

Силният вятър през вчерашния ден лиши живота на двама души в София и Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР