В Бургас и областта доказаните случаи на коронавирус остават 24.

...
В Бургас и областта доказаните случаи на коронавирус остават 24.
Коментари Харесай

Няма новозаразени в Бургас

В Бургас и региона потвърдените случаи на ковид остават 24. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното поделение на УМБАЛ – Бургас и 2 в Айтос, оповестяват от общинския спешен щаб.Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация, 2 са на кислородна терапия, само че са в устойчиво положение. 4 са изписаните досега пациенти. Всички настанени в болница са в доста положително общо положение.

Вчера стартира тестването с PCR на медиците от Спешния център за спешна помощ. До момента са излезли 31 проби и всички са негативни. Общинският щаб взе решение да продължи с тестването на медици на първа линия, в околните дни ще се тестват 24 индивида от медицинския личен състав в Инфекциозното поделение и 50 в Спешно поделение към УМБАЛ - Бургас. Пробите ще бъдат платени от бюджета на Община Бургас.

Всички взети проби на чиновници на полицията са негативни.

1444 са хората под наложителна карантина за региона, от които 587 са за община Бургас. Днес във всички пощенски клонове започва раздаването на пенсии, прави се стерилизация в касовите салони, следи се за пропускателния режим, направена е организация, с цел да се съблюдава отдалеченост сред посетителите и да няма скупчване на групи пред постройките. Във всички пощенски клонове на пенсионерите ще бъдат раздадени 600 защитни маски, обезпечени от Община Бургас.

Служители на Община Бургас и изнесен чиновник от „ Български пощи “ към този момент доставят и по домовете пенсиите на трудноподвижни хора.

Общинският щаб образува логистично звено от доктор, правист и финансист, което от през днешния ден стартира да преглежда всички постъпили поръчки от здравните заведения в общината за нужда от защитни дрехи, консумативи, дезинфектанти и други материали. Тяхното систематизиране и снабдяване ще се прави всеки ден.

В момента в УМБАЛ – Бургас има наличност от 25 респиратора, които се дефинират като задоволителни при сегашната епидемиологична конюнктура. Щабът прави изследване за закупуването на кола за спешна помощ както и сет с хирургични принадлежности, от които болничното заведение има потребност.

От Община Бургас всекидневно доставят защитни дрехи и дезинфектанти за Спешния център, УМБАЛ -Бургас, КОЦ – Бургас, Белодробната болница, ОД на Министерство на вътрешните работи и всички публични институции, декларирали тази нужда.

Всички общини са получили пароли за достъп до създаденото от Община Бургас приложение с информация за лицата под карантина, излекуваните, местоположения с техните адреси, математически графики и цялостната информация за епидемиологичната конюнктура в региона, събрана на едно място.

От през вчерашния ден чиновниците на Социалния патронаж раздават в допълнение хранителни пакети на потребителите по програмата на Социалното министерство.

В 13,00 часа стартира среща сред кмета на община Бургас и представители на всички вероизповеданията, с цел да се обсъдят ограничения за стерилизация и отбягване на скупчването на хора в храмовете по време на идните религиозни празници.

От през днешния ден ще има изнесен пункт в Община Бургас, в който чиновници на администрацията и Общинския съвет ще подаряват кръв.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР