В Бундестага призовават да не се поддава на изнудване от

...
В Бундестага призовават да не се поддава на изнудване от
Коментари Харесай

В Бундестага: За Тръмп очевидно ЕС и Германия не са партньори, а плащащи васали

В Бундестага приканват да не се поддава на " изнудване " от Съединени американски щати по " Северен поток - 2 ". Ръководителят на Социалдемократическата партия - СДП на Германия Ролф Мюцених има вяра, че Вашингтон протяга ръка на независимостта на европейците.

" За Тръмп явно Европейски Съюз и Германия не са сътрудници, а плащащи васали ", изяснява той в изявление за ДПА, представено от ТАСС.

Според депутата, подписаните от Тръмп ограничаващи ограничения във връзка с газопровода " Северен поток 2 " и " Турски поток ", е друга стъпка, която ще усложни трансатлантическите връзки.

Вашингтон протяга ръка на независимостта на европейците, изяснява Мюцених.

" Няма да се огъваме под тези способи на изнудване ", акцентира ръководителят на СДП. " За разлика от администрацията на Съединени американски щати държавното управление на Германия направи всичко, с цел да позволи руско-украинския газов спор ", добавя той.

" Тази едностранна стъпка е тежест за двустранните връзки. Санкциите на Съединени американски щати няма да спрат " Северен поток 2 ", а единствено ще го забавят ", съобщи Нилс Шмид, външнополитически представител на СДП.

" Европейската енергийна политика се взема решение в Европа, а не в Съединени американски щати ", акцентира той.

По-рано в събота държавното управление на Германия изрази страдание за влизането в действие на американските наказания против " Северен поток 2 " и " Турски поток ".

В същото време, съгласно Петер Байер, координатор на кабинета за трансатлантическо съдействие, немските управляващи няма да отговорят на решението на Вашингтон реципрочно.

" Германия няма да предприеме ограничения за противопоставяне. Ако е по този начин, тогава това би трябвало да се случи по един или различен метод на европейско равнище, само че това няма да се случи ", изяснява Байер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР