В буквално последния възможен момент всички зрители, очакващи мача на

...
В буквално последния възможен момент всички зрители, очакващи мача на
Коментари Харесай

Забавният начин, по който Григор разбрал за смяната на съперника

В безусловно последния вероятен миг всички фенове, очакващи мача на Григор Димитров и Виктор Троицки, който да открие програмата на тазгодишния Ролан Гарос, схванаха, че има смяна в противника на българина.

Троицки се отдръпна поради травма, а неговото място зае "щастливият губещ " Мохамед Сафуат.

Самият Григор обаче не е схванал доста по-рано от нас за новия си съперник. Всъщност това се е случило едвам 30 минути преди мача, а любопитното е, че новината му е съобщил Троицки.

Българинът инцидентно срещнал из коридорите своя балкански сътрудник, който му поискал триумф. Димитров не схванал какво има поради Троицки, който му обяснил обстановката.

"Не е елементарно, когато се случат такива неща, би трябвало да си подготвен. Имах потребност от 5-10 минути да се отърся от това, което мислех да играя и върша и да видя видеа по какъв начин играе Сафуат. Защото той към този момент изигра два мача, което му дава известно преимущество ", описа след мача Григор. "След това просто трябваше да изляза и да дам най-хубавото от себе си. Мисля, че бе добър старт. "

Интересно е и по какъв начин самият Сафуат е научил, че ще дебютира в главната скица на шампионат от Големия шлем. Той загуби в трети кръг на квалификациите от Гуидо Андреоци и по чоп бе седми в листата на "щастливите губещи ". Тоест шестима тенисисти от главната скица трябваше да отпаднат, с цел да се стигне въобще до неговото включване. В събота вечер Александър Долгополов се оказа шестият подобен и това направи Сафуат идващ в листата на чакащите.

В неделя в 9 сутринта локално време той тренира на един от външните кортове, след което в 10 отива да се запише, че е разполагаем при отричане на различен тенисист. Е, няколко минути по-късно тур мениджърът му споделя, че Виктор Троицки се е отдръпнал поради проблем в гърба и че след по-малко от час, Сафуат ще излезе на централния корт "Филип Шатрие " против поставения под №4 Димитров.

Григор продължи спортната тъга на Египет
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР