В Букурещ продължават антиправителствените протести само ден след като над

...
В Букурещ продължават антиправителствените протести само ден след като над
Коментари Харесай

Продължават протестите в Румъния

В Букурещ не престават антиправителствените митинги единствено ден откакто над 450 души бяха ранени, а близо 30 задържани , при снощните конфликти на прощад " Виктория ".
Стотици хора, някои от които носят националния румънски байрак, са в региона на централния площад в румънската столица с претенции за предварителен избор и незабавни промени в редица браншове.
" По време на снощния антиправителствен митинг в центъра на Букурещ жандармерията е работила не против мирните жители, а против рисковите хулигани ", съобщи по-рано вътрешният министър на Румъния Кармен Дан.
„ Случилото се беше не спор сред жандармерията и мирните жители, които желаеха да стачкуват. Тези, които започнаха безредиците, нямат нищо общо с диаспората. Става дума за рискови хулигани “, сподели още тя. „ Всеки естествен човек, който е следил събитията, може да види, че силовата интервенция беше оправдана поради държанието на хулиганите “, акцентира Дан. „ Във всяка европейска страна страната се намесва силово, с цел да възвърне публичния ред “, означи Кармен Дан и добави, че „ подстрекателите към принуждение ще получат съответния отговор “.
Недоволните жители, огромна част от които са диаспора, упорстват за разформироване на Народното събрание, държавно управление на технократи, самостоятелност на правораздаването, а също основаване на еднокамерен парламент, в който да влизат 300 сенатори, от които 100 да бъдат представители на диаспората.
Общо протестиращите имат 20 претенции. Хората са недоволни от данъчната система и пенсионната промяна, системата за обществена помощ. Те упорстват също за развиване на стопанската система, селското стопанство и предприемачеството, както и въвеждане на електронно гласоподаване.
Сподели с товите другари
По-рано държавното управление разгласи проект за удвояване на държавните пенсии през идващите 4 години. Увеличението на бюджетните разноски по това перо ще е от 61 милиарда на 140 милиарда леи. Средната месечна държавна пенсия в Румъния сега е 110 леи.
Протестите са проведени от живеещите в чужбина румънци, които особено за проявата се завърнаха в страната. В снощната проява в центъра на Букурещ се събраха към 100 000 души . Не липсваха и подиуми на принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР