В Буча беше изключително тежка гледката. Бяхме в православна църква

...
В Буча беше изключително тежка гледката. Бяхме в православна църква
Коментари Харесай

Балабанов: Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите...

" В Буча беше извънредно тежка гледката. Бяхме в православна черква върху всеобщ гроб, където 97 души са били брутално убити. Свещеникът ми сподели, че оживелите са били задържани от руснаците, а на него са му споделили: Спасявате това, че си с расо и кръст. Няма да те убием, обаче желаеме да гледаш и да помниш това. Без срам ги избиват с по един патрон в главата ", разяснява още той пред Bulgaria ON AIR.

За срещата на делегацията ни с украинския президент Володимир Зеленски депутатът описа: " Не се държеше като политик. Държеше се като човек, който има потребност от помощ, беше извънредно прям и пъклен изтощен. Той не изиска оръжие от нас. Каза ни: Знаем, че България не е военна мощност номер 1 в Европа. Едно от предложенията му беше тяхната военна техника да идва в България, да я ремонтираме и да я връщаме. Зеленски предложи стопански връзки сред двете страни. На пристанище " Варна " да идват количества зърно - хем да зареждаме България, хем да изнасяме зърно за чужбина. Друго предложение беше за евтина електрическа енергия от Украйна, която може да продаваме на страни в Европа ".

Зеленски е предложил на делегацията ни и да се влага във възобновяване на инфраструктурата на Украйна.

" Нямаме запас да изпратим кой знае какви неща в Украйна. Обвиняват ни, че ще се вкараме във война. Цяла Европа изпраща кой каквото може. Не виждам страна, която е вкарана във война или е потърпевша. Ще опиша на Корнелия Нинова какво видяхме. Натискайки бутона в залата, някъде там до теб има хора, които заплащат с цената на живота си. Песимист съм за решението на Българска социалистическа партия. Предложението би трябвало да бъде изчистено в елементи. Не приказваме за съответно изпращане на оръжия и армия. Обсъждаме по-скоро ремонт на оръжия ", изясни Балабанов.

Той не чака обединението да се разпадне на база тези гласувания в пленарната зала.

" Темата със Северна Македония е залегнала в съдружното съглашение. Тогава ще е забавно. Категорично няма да отстъпим в нашата позиция ", акцентира Балабанов.

Депутатът от Има Такъв Народ уточни, че България съблюдава контракта с " Газпром ", платила си е всичко, само че все пак кранчето е спряно.

" Няма законен път по този проблем. Трябва да реагираш прагматично. Варианти има, би трябвало ни малко време. Човекът, който подаряваше немски овчарки на Путин, 10 години ни лъга за цялостната диверсификация и енергийна самостоятелност, а се оказа, че е бил в услуга на настоящия агресор ", сподели още Балабанов.

" Президентът е самостоятелен и свободен да бъде коректив на властта сега.

Решенията, които взима обществено, са негова отговорност. Говорил е с категоризиране и за политически шарлатани, би трябвало да се лишим от тези избрания. В момента опозицията е креслива, само че си трае и споделя, че нямаме потребност от избори ", приключи политикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР