В БСП винаги е имало хора, които подлагат на съмнение

...
В БСП винаги е имало хора, които подлагат на съмнение
Коментари Харесай

Вигенин за случая „Скрипал“: Ще подкрепим Великобритания, ако ни даде доказателства срещу Русия

В Българска социалистическа партия постоянно е имало хора, които подлагат на подозрение част от решенията, които се взимат в Брюксел. От това не трябва да се вършат заключения, че една партия е антиевропейска. Това, че не си склонен с дадена тематика не те прави атиевропеец. То даже може да се окаже потребно. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен външен министър Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

На въпрос каква би трябвало да е българската позиция в тази ситуация „ Скрипал “, Кристиан Вигенин сподели: „ От една страна би трябвало да сме дружно с Англия в Европейски Съюз, само че в това време подкрепянето на позицията й е еднопосочно, когато няма съществени доказателства. Не може да я подкрепим напълно. Англия прибягва до крайности по този случай “, сподели Вигенин, визирайки апела да се изгонят всички шпиони на Путин в страната. „ Можеше да се реагира по по-разумен метод в този случай. Русия и Англия би трябвало да си сътрудничат. Не считам, че Англия би ни се разсърдила, в случай че първо желаяме доказателства, които да поддържат тезата й. Да сме солидарни, само че с мярка “, прикани той.

„ Решението във връзка с Крим не може да се смята за вододел. Това е персонално мнение. Реакцията беше пресилена. Това да губиш парламентарно време със статуси на депутати - би трябвало да има ниво под което не би трябвало да се пада “, сподели той. Думите му са във връзка статус във Facebook на Таско Ерменков, който написа, че 90% от хората в анексирания Крим са дали своят вот за Путин на президентските избори и риторично попита дали Западът е чул гласа на Крим.

Вигенин означи, че в българската политика и българското общество от много време има едно разделяне, което редовно се подклажда на русофили и русофоби. „ Тази наклонност в дадени моменти се обостря. Нашата отговорност е да застанем в центъра и да подходим отговорно. България единствено може да загуби, в случай че ние се конфронтриаме по тази линия. Нека да забележим къде е България и какъв е нашият интерес “, прикани той.

Бившият външен министър добави, че в Българска социалистическа партия не споделят мнението на Таско Ерменков. „ В Българска социалистическа партия постоянно е имало разнообразни отзиви и полемики. Накрая излизаме с общо решение. Нашите съперници не схващат, че персоналното мнение на наш народен представител не се санкционира, а би трябвало да се предизвиква. Ние няма да го накажем за това мнение, няма потребност. Нека дадем опция на хората да споделят свободно позицията си “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР