В Брюксел се случи юридически прецедент заради пакета Мобилност“, каза

...
В Брюксел се случи юридически прецедент заради пакета Мобилност“, каза
Коментари Харесай

Джамбазки: В Брюксел стана юридически прецедент заради пакета „Мобилност“

В Брюксел се случи юридически казус поради пакета „ Мобилност “, сподели пред БНР евродепутатът от групата на европейските консерватори Ангел Джамбазки.

Предложенията, които бяха направени от сътрудниците от Западна Европа, не срещнаха поддръжка – това е третото гласоподаване на този пакет в Комисията по превоз и всякога биват отхвърлени. Те не одобряват и нашите оферти, които са за намаляване на тези условия, които постановат, само че не минават и техните, сподели той в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

Според Джамбазки пакетът е бил блокиран, тъй като две оферти в него са били признати, а едно – отхвърлено.

„ Нашият политически интерес е този пакет да не се гласоподава, само че в случай че се гласоподава - да бъде гласуван в един нов парламент “.

Политикът напомни, че Екологичен потенциал е към края на мандата си и част от хората в него са „ изкушени “, тъй като няма да носят политическа отговорност.

„ Сега е времето, което българският народ е споделил, че е „ мътната вода “. Именно по тази причина лобистите на пакета се пробват да го прокарат сега. Няма логичност законодателство, което настрои против себе си 8 страни и над 100 милиона поданици, да бъде одобрявано от един парламент, който няма мандат “.

Той изясни и ролята на координаторите на Комисията – човек  от дадена група, който води договаряния от нейно име с останалите групи. Решението, което те следва да вземат на 21 януари, е чисто консултативно.

Ако въпреки всичко се стигне до разглеждане на пакета в този Екологичен потенциал, то „ вид е по някакъв метод да се опитат да вкарат осакатения пакет “. „ Но тук не ще възразим на процедурата, тъй като няма по какъв начин 4 пъти да си дал своя вот един документ в цялостния му състав, а в този момент 2/3 от него да не ги гласуваш. Няма такава логичност. “

„ Най-големият безпорядък би бил, в случай че всички оферти – на Транспортната комисия, на евродепутатите и Европейска комисия, бъдат вкарани в залата и всеки гласоподава „ каквото му пристигна и каквото му падне, което не е невероятно, само че ще бъде невиждан скандал и практическо начало на края на Европейски Съюз “, изясни Джамбазки. Той добави, че не би се заел да прави прогнози за ориста на пакета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР