В Брюксел премиерът Борисов се срещна с професор Урсула Менле,

...
В Брюксел премиерът Борисов се срещна с професор Урсула Менле,
Коментари Харесай

Премиерът участва в конференция за ролята на Балканите в политиката на сигурност

В Брюксел министър председателят Борисов се срещна с професор Урсула Менле, ръководител на фондация " Ханс Зайдел " и с Барбара Шрайгер, шеф на представителството на Бавария в Брюксел. Професор Менле съобщи, че България пази доста добре външните граници на евросъюза, макар че не е член на Шенген.

Премиерът взе участие в конференция за новата роля на Балканите в политиката на сигурност и в оправянето с казуса с мигрантите.

На форума беше очебийно, че на България се разчита да се реализира политическо единодушие по мигрантския въпрос по време на Европредседателството. Премиерът Борисов очерта нужните условия, с цел да работи персонално той в посока на намиране на компромис по мъчителната за Европа тематика.
Бойко Борисов, министър председател на Р България: Първо - войните би трябвало да спрат, второ, че споразуменията с Турция би трябвало да работят, с цел да е несъмнено, че няма да пристигна оттова вълна. Споразуменията с Либия и зоните за сигурност в Либия, с цел да сме сигурни, че сме предпазени откъм Италия. След това ясно да се каже релокацията - какъв брой време - 2 месеца, 6 месеца, до момента в който свърши войната и по-късно да се върнат назад или тези, които бягат от ислямисти и не могат да се върнат, надлежно да се види по какъв начин ще бъдат интегрирани. Хората и страхът на хората от неяснотата, в която се намираме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР