В Брюксел официално бе дадено началото на преговорите между Великобритания

...
В Брюксел официално бе дадено началото на преговорите между Великобритания
Коментари Харесай

Започнаха преговорите по Брекзит-а

В Брюксел публично бе обещано началото на договарянията сред Англия и Европейския съюз за Брекзит, оповестяват Агенция Франс Прес и " Гардиън ".

Министърът за Брекзит на Англия Дейвид Дейвис съобщи пред публицисти в наличието на основния договарящ от страна на Европейската комисия Мишел Барние, че има " повече неща, които ни сплотяват, в сравнение с ни разделят ".

Барние от своя страна изрази вяра, че ще реализира единодушие с Дейвис за " целите и графика " по отношение на договарянията за Брекзит, които ще продължат близо две години.

Двамата политици се пробват да дадат положително начало на договарянията, означават медии.

Според Барние явен приоритет е отбраната правата на жителите на Европейски Съюз. Той се надява да излезе с позитивен отчет на срещата на върха на съюза в края на тази седмица.

Без подозрение изправени сме пред предизвикателно време, сподели Дейвис и разясни, че Англия ще се стреми към " мощно и особено партньорство " с Европейски Съюз след Брекзит.

Барние разясни, че чака " градивни " договаряния с Лондон.

" Ние започваме тези договаряния с позитивен и градивен звук, решени да изградим мощно и особено партньорство с нашите европейски съдружници и другари ", приключи Дейвис.

" Нашета задача е ясна, ние първо би трябвало да се оправим с несигурността, произлязла от Брекзит. Първо за жителите, също за изгодите от политиките на Европейски Съюз и въздействието върху границите, най-вече с Ирландия ", акцентира Барние.

Официалните договаряния за Брекзит започнаха малко след 12,00 часа българско време.

Следобед публични представители от двете страни ще прекарат два часа и половина в работни групи, разисквайки всяко съглашение, реализирано сред двамата съществени договарящи, а също по този начин ще се работи по обстоен проект.

Закрити договаряния сред Барние и Дейвис ще се проведат след 17,30 часа английско време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР