В Брюксел никой не ме е питал за случващото се

...
В Брюксел никой не ме е питал за случващото се
Коментари Харесай

Захариева: В Брюксел никой не пита за НДК

В Брюксел никой не ме е питал за протичащото се към НДК. Това съобщи по Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя изрази страдание, че публичното внимание у нас било съсредоточено върху това какъв брой пари ще ни коства председателството на Европейски Съюз, а не върху задачите, които България ще се стреми да реализира тогава. „ Важно е да установим има ли злоупотреби, кой ги е направил или не, и това ще затвори тематиката “, заключи първият ни посланик.
Захариева изясни, че програмата за председателството ще бъде конкретизирана в края на годината. Причината това да стане чак тогава не била закъснение от страна на държавното управление, а нуждата да се изчака какво ще е осъществяването от страна на настоящия ръководител на Европейски Съюз Естония. Така щяло да се види кои досиета ще останат за времето, когато България ще поеме позицията. Според Захариева българското европредседателство евентуално ще съвпадне с дебата за бъдещето на Европейски Съюз.
„ Готови сме да подпишем контракта, новото държавно управление в Македония също подава такива сигнали “, сподели външният министър по отношение на упованията на 2 август двете страни да подпишат контракт за добросъседство. За слуховете, че има несъгласия в Скопие във връзка с съглашението, Захариева разяснява, че „ всичко е в техните (на македонците) ръце. Ако те не са подготвени – да се сърдят на себе си “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР