В Брюксел днес заседава Съвета на транспортните министри от ЕС.

...
В Брюксел днес заседава Съвета на транспортните министри от ЕС.
Коментари Харесай

Росен Желязков обсъжда с министри от ЕС в Брюксел пакета Мобилност

В Брюксел през днешния ден заседава Съвета на транспортните министри от Европейски Съюз. Българският министър Росен Желязков разисква с сътрудниците си пакета " Мобилност " и вероятните по-нататъшни дейности на България. Битката за промяна в пакета " Мобилност " не е изгубена. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.


Според него, вчерашното гласоподаване в транспортната комисия на Европейския парламент, единствено обрисува рамката на новите договаряния. Превозвачите не престават да упорстват, че част от текстовете в пакета са неприложими и небалансирани.
Йордан Арабаджиев - изп. шеф на Съюз на интернационалните превозвачи: Следващата седмица имам доста работа, доста срещи. В тези срещи би трябвало да се опитаме да убедим сътрудниците от всички институции, че в действителност това, което е препоръчано, не е уравновесено. И в тази посока ние чакаме, че ще стигнем до едни допустими текстове, в които при всички положения ще доведат до отпадане на връщането на камиона като условие. Очакваме да водим диалози във връзка с почивките, че до момента в който не бъдат построени съответните паркозони, не би следвало да се ползва това ограничаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР