В Бреша победният гол за Ювентус дойде благодарение на пряк

...
В Бреша победният гол за Ювентус дойде благодарение на пряк
Коментари Харесай

Юве и главоблъсканицата с преките свободни удари

В Бреша победният гол за Ювентус пристигна с помощта на директен свободен удар. Кристиано Роналдо още не се е разписвал от сходно статично състояние, откогато облече „ бяло-черния “ екип, но в течение на блестящата си кариера има 55 такива попадения. А в това време другите двама експерти на „ Старата госпожа “ не се маят.

Юве завоюва на посетители на Бреша в междинния кръг от шампионата на Серия А с решаващия гол на Миралем Пянич, възползвал се от върналата се към него от стената топка след осъществявания от Пауло Дибала фаул в 63-тата минута. Не може да се приказва, че „ и бианконери “ са победили с гол от директен свободен удар, само че пък може да се твърди, че в съответния случай комбото Дибала – Пянич докара до добър резултат.

Преди да шутира, аржентинецът поговори с бошнака – и двамата експерти в статичните положения. Ако на терена беше Кристиано Роналдо, евентуално нещата нямаше да се стекат по този метод. CR7 просто би си взел топката и самичък би бил фаула, както се случва съвсем постоянно след идването му в торинския клуб.



ПРОКЛЯТИЕТО

Няма по какъв начин да се отхвърли, че португалецът умее да извършва директните свободни удари. За Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и националния тим на Португалия той е отбелязал общо 55 гола по този метод (цифрите са на статистическата организация „ Опта “). Доста са. Факт е обаче, че за Юве, където играе от лятото на 2018 година, не е съумял досега да се разпише нито един път в множеството си изпълнени фаулове – нито в Серия А, нито за купите, нито в Шампионската лига. Изглежда като някакво проклинание.

С ПОВЕЧЕ ГОДИНИ НА АПЕНИНИТЕ

Пауло Дибала и Миралем Пянич за сметка на това са оставили своя отпечатък в този аспект. Разбира се, те играят в Италия много повече време от Роналдо – Дибала от 2012 година за Палермо и Юве, Пянич от 2011 година за Рома и Юве. Аржентинецът до момента има 10 гола от директни свободни удари в публични мачове на Апенините, 9 от тях за „ и бианконери “, а бошнакът има 19, 7 от които за „ Старата госпожа “.

Въпросът тогава е: не би трябвало ли Роналдо да отстъпва към този момент по някой и различен фаул на Пянич или на Дибала?
Себастиано Вернаца, „ Гадзета дело Спорт “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР