В Бразилия отчитат ръст на смъртните случаи, причинени от скорпиони,

...
В Бразилия отчитат ръст на смъртните случаи, причинени от скорпиони,
Коментари Харесай

В Бразилия отчитат ръст на смъртните случаи, причинени от скорпиони

В Бразилия регистрират растеж на смъртните случаи, породени от скорпиони, написа " Гардиън ".

Специалисти в латиноамериканската страна предизвестяват за увеличение на заплахата от разпространяване на смъртоносни скорпиони в градските центрове.

Смъртните случаи, породени от ужилване от скорпион, са се удвоили за последните четири години от 70 през 2013 година на 184 през 2017 година Случаите на ужилване са се усили от 37 000 през 2007 година на 126 000 през предходната година.

През предходната седмица почина четиригодишно момиченце в щата Сао Пауло, което още повече обезпокои управляващите, защото в дребните градове няма противоотрова.

Четири рискови типа скорпиони има в Бразилия, само че жълтият скорпион (Tityus serrulatus) се е потвърдил като извънредно гибелен. Традиционно хабитатът му е в саваните, само че към този момент се е приспособил и оцелява в канала, в боклуци и разрушени здания в градски региони.

С обезлесяването и разширението на градските центрове този скорпион усилва наличието си, сигнализират бразилски учени, които предизвестяват, че обстановката ще продължи да се утежнява, защото зачестява контактът сред скорпионите и хората. Малките деца са изключително уязвими.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР