В Бразилия десетки доброволци се включиха в почистването на североизточния

...
В Бразилия десетки доброволци се включиха в почистването на североизточния
Коментари Харесай

Доброволци почистиха бразилски плаж от петролен разлив

В Бразилия десетки доброволци се включиха в почистването на североизточния бряг на страната, нечист от тайнствен петролен разлив. Експерти предизвестяват, че вредите за кораловите рифове в района са големи.


Доброволци, в това число държавни чиновници, оборудвани с колички, лопати и гумени ръкавици, се проведоха, с цел да почистят дебелия петролен пласт по пясъка и водата.

Разливът засегна едни от най-популярните за туристите бразилски плажове, известни с финия си пясък, палми и красиви приливи.

Тияго да Силва, екскурзовод: Трагедията е без казус. Това в действителност е покруса, няма друго определение. Не е за поверие, че липсва помощ от страна на общината, на страната. Невероятно дилетантство!
Освен вредите за туризма, петролният разлив е засегнал и диви обитания и типове. Досега са открити минимум 15 мъртви морски костенурки и може би е най-ужасното злополучие за кораловите рифове, предизвестяват специалисти.

Все още не е ясно кой е виновникът за разлива, открит преди повече от месец - на 2 септември. Според бразилското министерство на околната среда най-вероятно петролът е венецуелски.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР