В Борусия (Дортмунд) вече не се имат за конкурент на

...
В Борусия (Дортмунд) вече не се имат за конкурент на
Коментари Харесай

Борусия отказа да е конкурент на Байерн - даде си 10 г. за промяна

В Борусия (Дортмунд) към този момент не се имат за съперник на Байерн (Мюнхен) и даже не знаят по кое време отново ще са в положение да се опълчат на хегемона в Бундеслигата. За последно отборът стана първенец през 2012 година, а скорошната загуба с 0:6 в директния мач единствено удостоверява очевидното. Дори президентът на “жълто-черните” Райнхард Раубал признава всичко това.

“Всички сме наясно, че в обозримото бъдеще няма да сме в позиция да нападаме превъзходството на Байерн”, съобщи босът пред Süddeutsche Zeitung.

“Дори избираме упованията към нас да бъдат по-малки, с цел да се опитаме да изградим нещо ново и на даден стадий след време да преценим до каква степен сме стигнали - продължи Раубал. - Спортният ни шеф Михаел Цорк беше споделил, че ще се завърнем до 10 години. Дано да е по този начин, бих добавил аз.”

Heute vor sechs Jahren… 21.04.2012. #OnThisDay pic.twitter.com/FwpSqViI2N
— Borussia Dortmund (@BVB) April 21, 2018
Преди този кръг Борусия е на 24 точки от баварците, които не са спирали да подвигат Салатиерата от въпросната 2012 година насам.

Шефът на Дортмунд обаче има и пояснение за случилото се през този интервал: “Борусия загуби доста от значимите си футболисти - Роберт Левандовски, Матс Хумелс, Хенрих Мхитарян, Илкай Гюндоган и последно Пиер-Емерик Обамеянг. Това е цялостен тим от звезди, който нямаше по какъв начин да бъде обезщетен с привличането на нови играчи.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР