В борбата със заразата не малко лекари и учители загубиха

...
В борбата със заразата не малко лекари и учители загубиха
Коментари Харесай

Дарителски фонд за децата на лекари и учители, починали от COVID-19

В битката със болестта не малко лекари и учители изгубиха борбата. В помощ на децата на починалите герои платформата #Задоброто провежда Дарителски фонд.

В самото начало на рецесията в България от #Задоброто направихиха всичко по силите си да оказват помощ на медиците. Преди рецесията обаче приоритет постоянно са били децата и тяхното опазване на здравето.

Кампанията е за тези, които избраха да бъдат смели, да избавят животи, да се борят, да възпламенят искрата, да светят. Всеки един, който в осъществяване на работата си е бил от тези първите.

Тези, които в борбата са най-отпред. Тези, които протегнаха ръцете си с цел да ни запазят. Да запазят телата ни и да запазят огъня в сърцата и мозъците на децата ни. Тези, които не би трябвало да забравяме. Тези, които оставиха деца. Към момента уредниците имат информация за към 20 деца-сираци.

Целта на акцията е в началото да нъде събрана сумата от 150 000 лв.. От тях децата ще получават стипендия от 500 лева месечно. Критериите за разпределяне на стипендия ще бъдат оповестени на уеб страницата, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде ръководен от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще наблюдава по какъв начин се употребяват парите, ще се регистрира пред донорите.

Кампанията стартира дружно с учителя Петър Велков, Фондация BCause и с организациите - Гората.бг, Капачки за бъдеще, На първа линия, на доброволци и донори. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР