В борбата с коронавируса, вниманието на колегите трябва да е

...
В борбата с коронавируса, вниманието на колегите трябва да е
Коментари Харесай

Епидемиологът Мира Кожухарова: Внимание главно към пневмониите, нищо достоверно не съм чула за ибупрофена

В битката с ковид, вниманието на сътрудниците би трябвало да е концентрирано върху хората с тежка пневмония. Вирусът е тук. Това съобщи епидемиологът доктор Мира Кожухарова пред Българска национална телевизия, която посочи, че не вижда никакъв смисъл да се тестват здрави хора.
Когато няма ваксина, най-хубавата мярка е самоизолирането. Виждаме най-тежките форми – всеобщото разпространяване не го виждаме, тъй като младежите го карат съвсем безсимптомно, посочи тя. Идеята е да понижим загубите сега. Предстои ни да забележим връх, счита Кожухарова.
В преобладаващият брой случаи даже няма да схванеш, че си го изкарал. Няма безусловно никаква ясна информация дали вирусът поватаря, добави Кожухарова. Тя съобщи и, че до момента подобен вид епидемии са се укротявали през лятото, само че следва да забележим по какъв начин ще се държи коронавирусът. До 10 седмици би трябвало да забележим значимо намаляване, счита епидемиологът.
„ Не тичайте при доктор за всяка дребна температура ”, сподели още професорът. И не се нае да приказва дали ибупрофенът в действителност вреди. Тази теза се появи поради известие в Twitter на френския здравен министър Оливие Веран, който посъветва да се взема парацетамол, а не ибупрофен или кортизол. Няма обаче безусловно никакви публични данни съветът на министъра да е учреден на някакви научни доказателства. Има публикация в списание Lancet по тематиката, само че тя е догадка.
Епидемиологът уточни, че вирусът може да устоя от няколко часа до няколко дни, само че защото няма по какъв начин да знаем по кое време би попаднал там вирус, би трябвало да се отнасяме все едно е тъкмо преди ние да имаме контакт с каквато и да е повърхнина.
Още: " Още два нови случая на ковид у нас "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР