В Болярово при собствениците на избитите животни дойде президентът Румен

...
В Болярово при собствениците на избитите животни дойде президентът Румен
Коментари Харесай

Президентът Радев край избити животни в Болярово: Чувствам се с вързани ръце, защото няма как да...

В Болярово при притежателите на избитите животни пристигна президентът Румен Радев. Първо той се срещна със притежатели на животни, които споделиха какви са техните терзания и помолиха за помощ. След това Радев отиде в общината, където се срещна с кметовете на селата, в които има огнища на болестта, написа Блиц.

На излизане президентът изясни, че най-важното в тази обстановка е разговорът и че единствено с пари няма да стане. Също по този начин показа, че се усеща с вързани ръце, тъй като в тази обстановка няма по какъв начин да отпусне повече пари.

„ В района има сериозен проблем и той не се изчерпва единствено със бранш „ Животновъдство ”. Тук става въпрос за поминъка и на ориста на хората в този безпаричен район. Става въпрос за национална сигурност, за държавност. Начинът на унищожаването на животните тук унищожава нежното доверие на тези хора в българските институции ”, сподели Радев.

В четвъртък следва умъртвяването и на последното стадо, което остана в село Шарково, а точно това на баба Дора. През идващите дни би трябвало да бъдат изплатени и парите на всички стопани на животни, които са ги изгубили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР