В болшинството от случаите България продължава все още да внася

...
В болшинството от случаите България продължава все още да внася
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Болните от COVID-19 българи са заразени предимно в чужбина


„ В болшинството от случаите България продължава към момента да внася вируса, без значение от това дали са български или задгранични жители. Голяма част от тях са обитавали в някои от най-засегнатите страни. В случая Италия, Испания, Англия и Германия. Така или другояче вътрешното разпространяване на вируса към момента не е водещо. Все още сме на стадий, в който реализираме импорт на вируса. Така разяснява разпространяването на COVID-19 у нас в ефира на „ Неделята на NOVA ”, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Още сме в самото начало. 50 случая при население 7 милиона въобще не е висока заболеваемост. Продължаваме да сме в опашката на Европа. Това е и смисълът на ограниченията, които досега организираме – да дадем задоволително време за подготовка и на здравната система, и на цялата страна да работи в тези условия. Започва да се преодолява дефицитът на персонални защитни средства, работи се за обезпечаването на машините за изкуствено вентилиране, от които ще имат потребност най-тежко засегнатите хора ”, уточни още основният държавен здравен контрольор.

Кунчев дефинира изявлението на проф. Венцислав Мутафчийски от събота като мощно, прочувствено и стимулирано. „ Това убеди доста хора, че в случай че до момента са възприемали вируса като някаква хипотетична опасност, то към този момент би трябвало да знаят, че шансът да се срещнат с него е огромен и, че от тяхното държание зависи дали това ще се случи рано или късно ”, добави Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР