В болницата все още има месечен финансов лимит, все още

...
В болницата все още има месечен финансов лимит, все още
Коментари Харесай

Лекари от Педиатрията продължават протеста и искат отговори на въпросите си

" В болничното заведение към момента има месечен финансов предел, към момента не може да се поеме дете с диагноза, друга от избраната за отделението. " Това сподели доктор Адил Кадъм  в изявление за Българска национална телевизия по време на митинга на медиците от здравното заведение на бул. " Ив. Гешов " в София.
Д-р Кадъм попита за какво зам.-здравният министър Жени Начева не знае какво става в болничното заведение. Тя се обърна и към зам.-министър Пенков за какво толкоз бързо болничното заведение става комерсиално сдружение, на което той отговори, че всичко, което желаят е планувано да стане за 2 години.
" Приемаме за персонална идея да има Детска болница, сподели Пенков. "   На въпрос в случай че лекарите си подадат групово оставката, Пенков отвърна, че цяла България се надява на тях.
Зам.-министърът даде обещание, че щом има потребност детето да е в болница, ще бъде признато и болничното заведение ще си получи парите от НЗОК. Взето било и решение да няма ограничаване за банкет на деца
От 2-3 дни има полемика за отпадане на броя на направленията, само че главните проблеми остават нерешени, обявиха по-рано лекари от болничното заведение.
Според тях не е обърнато внимание на настояването за народен статут на болничното заведение и по-доброто ѝ финансиране, както и цялостното отпадане на лимитите в детското опазване на здравето. Не е решен и въпросът за възнагражденията на работещите в болничното заведение, споделиха те в изявление за bTV.
В България сме се научили да не имаме вяра на политиците изключително във връзка с детските лечебни заведения, сподели доктор от здравното заведение и изясни, че блокирането на придвижването ще покаже, че казусът с детското опазване на здравето се неглижира от всевъзможни институции.
Медиците споделят, че се лимитират в диагностичните процедури и мислят коя е по-евтината. 
Младите експерти отиват да работят в болничното заведение поради престижа на здравното заведение, само че лекарите вършат диагностика и лекуване благодарение на познати в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР