В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след

...
В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след
Коментари Харесай

Поставят звънец на скенера, където беше забравена пациентка

В болничното заведение в Павликени сложиха специфичен звънец за сигнализация след случая със забравената повече от 6 часа в скенера пациентка. Това заяви за Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Ренета Кръстева. Лаборантката, която не помни дамата ще бъде осъдена със забележка и отнемане от спомагателното материално стимулиране.

Павликени

Лаборантката ще бъде глобена с 50 лв.. Досега не е имала прегрешения, по тази причина и наказването ѝ не е тежко, изясни шефът на лечебното заведение Ренета Кръстева.
Ренета Кръстева: Според Кодекса на труда знаем, че първото нарушение е забележка и другото, което сме създали е спомагателното материално стимулиране.
Д-р Кръстева беше безапелационна, че престоят на пациентката в скенера за толкоз дълго време не бил рисков за здравето ѝ, тъй като апаратът е бил изключен. Лекарите, както и лаборантката, са поднесли извинения на пострадалата.
Ренета Кръстева: Анализирахме това, което се е случило, по-късно аз се извиних неведнъж на пациентката и на нейните близки.
Като отплата за породения стрес, пациентката е била освободена от потребителската такса за престоя си в болничното заведение. За да се избегнат сходни случаи за вбъдеще, от болничното заведение са оборудвали скенера със специфичен звънец за пациентите.
Ренета Кръстева: Казваме - в случай че ти стане неприятно, в случай че се почувстваш зле, да звъннеш. Това е една тревога, която в целия рентген се чува.
Районната здравна каса във Велико Търново прави инспекция на болничното заведение в Павликени поради случая, а околните на пациентката имат намерение да съдят лечебното заведение.
  Лаборантката, която не помни жена в скенер, ще бъде осъдена със забележка Лаборантката, която не помни жена в скенер, ще бъде осъдена със забележка
Лаборантката, която не помни жена повече от 6 часа в скенера на болничното заведение в Павликени, ще бъде осъдена със забележка и отнемане от в допълнение матери...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР