В Боливия днес се очакваше да се състои заседание на

...
В Боливия днес се очакваше да се състои заседание на
Коментари Харесай

Боливийският парламент не може да обсъди оставката на президента Моралес

В Боливия през днешния ден се очакваше да се състои съвещание на Народното събрание, на което да бъде призната оставката на президента Ево Моралес. Както заяви обаче телевизия "Унител ", на която се базира ТАСС, съвещанието на долната камара не е почнало в планувания час. Залата е била на практика празна, тъй като не е участвал нито един народен представител от партията на Моралес "Движение към социализъм ", която има болшинство и в двете камари. Практически празна е и залата на Сената.

Тъй като всички политици, които би трябвало по конституция да поемат властта след оставката на президента, подадоха оставка, в това число ръководителят на Народното събрание, не е ясно кой и по какъв метод може да заеме президентския пост, отбелязва Асошиейтед прес.

Вторият заместник-председател на Сената, представителката на опозицията Янине Анес предложи тя краткотрайно да поеме контрола в Сената, което й дава опция да бъде и претендент за краткотраен президент. "Страната претърпява трагични моменти и дълг на всички парламентаристи е да й дадат сигурност ", сподели тя. Не е ясно обаче по кое време Народното събрание ще може да одобри подадените оставки и да разиска оферти от Анес проект за деяние.

Конституционният съд на Боливия утвърди предаването на президентските пълномощия на опозиционерката Янине Анес

В Лас Пас през днешния ден се състоя проява на последователи на Моралес, който след улични митинги подаде оставка и получи политическо леговище в Мексико. Протестите избухнаха поради подозрения във подправяне на резултатите от президентските избори на 20 октомври.

Над Ла Пас по време на акцията на последователите на Моралес кръжаха военни хеликоптери като проява на мощ, а силите за сигурност не позволиха множеството да стигне до центъра на столицата. Демонстрацията мина спокойно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР