В Болградска област в Украйна 70 процента от населението е

...
В Болградска област в Украйна 70 процента от населението е
Коментари Харесай

Министър Христов: Не е нормално в 21 век да се решават проблеми с танкове. Това е някакъв ужас

В Болградска област в Украйна 70 % от популацията е българско, с българско съзнание, приказват съвършен български език. Ситуацията там е доста тежка, въпреки че там не се водят дейни военни дейности. Градът се намира наоколо до границата с Молдова и Румъния. Гимназията им се споделя " Г. С. Раковски ", фондацията им се споделя " Св. св. Кирил и Методий ". 

Това разяснява пред Нова тв министър  Росен Христов.

Закарахме в града им 16 генератори, които да употребяват в публичните здания - болница, учебно заведение, културен център. Там, където хората се другар. В убилището има и бомбоубежище, където децата се крият при въздушна паника. Надяваме се най-малко малко да помогнем. Хората в града имат единствено по два часа ток на денонощие, а хората от селата нямат с дни ток. Отопляват се с централно парно, което също постоянно не работи, описа министърът. 

Посрещнаха ни доста задушевно, със сълзи на очите. Казаха, че не са очаквали действително помощ, а са написали писмото до нас от обезсърчение. Разказаха ни цялата си история, по какъв начин са построили учебното заведение, музея, църквата в града, описа той.

Не мога да отговоря на въпрос дали е по-добре Украйна да извоюва свободата си или войната да спре час по-скоро за сметка на териториални отстъпки. Това би трябвало да си го решат самите украинци. Такова решение по какъв начин се взима? Лично аз се надявам това нещо да завърши час по-скоро, тъй като е извънредно, разяснява той.

Всички виновници съгласно мен би трябвало да бъдат изправени в развой. Не е обикновено в 21 век проблеми да се вземат решение с танкове. Това не е обикновено за един цивилизован свят, уточни той.

Какво са отговорни нашите българи в Украйна - нито са военни, нито имат оръжие, а стоят без ток и отопление посред зимата. Това не е обикновено, разяснява той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР