В Бобов дол са недоволни от оценката на министъра на

...
В Бобов дол са недоволни от оценката на министъра на
Коментари Харесай

Недоволство в Бобов дол


В Бобов дол са недоволни от оценката на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ няма нездравословни излъчвания и рискови последици за здравето на хората, оповестява БНР. Министърът беше през вчерашния ден в централата, а през днешния ден разгласи, че една от инсталациите няма позволение.

Според локални хора министър Емил Димитров не е схванал същинската обстановка по какъв начин работи Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, горят ли се там боклуци, за което и районната прокуратура в Дупница стартира следствие по закона за публичното здраве.

„ Прав е, когато стои, по кое време седи не е прав “, съобщи гражданин на Бобов дол, запитан дали министърът е бил прав да каже, че не е открито замърсяване от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. „ Комините бяха с доста дим нощес, а споделят, че няма нездравословни излъчвания “, продължи той.

„ Всичко ни тормози нас – въздух, всичко. Децата са заболели, 25 деца от гимназията, никой не обръща внимание “, добавя друга жена.

Хората желаят публично да им се каже дали е горяла и продължава ли да гори боклуци ТЕЦ-ът в Големо село, има ли или ще му бъде издадено позволение за това.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР