В бляновете си великият Васил Левски вижда хората да избират

...
В бляновете си великият Васил Левски вижда хората да избират
Коментари Харесай

Радев пред паметника на Левски: Правото ни на свободен избор днес е обект на посегателства

В бляновете си великият Васил Левски вижда хората да избират свободно своите управници и всичко „ зависи от вишегласието “. Днес и това право е обект на похищения, съобщи президентът Румен Радев на възпоменателната гала в София по случай 146 години от гибелта на Апостола на свободата.

„ На тази дата се явяваме на алегоричен доклад пред паметника на Апостола. За да му кажем какво става с неговата и нашата България “, акцентира президентът и напомни концепциите на Левски за чистата и святата република, за братството без оглед на религия и националност. „ Още ли националната работа стои над всичко или към този момент й споделяме просто политика? “, попита в словото си Румен Радев.

Държавният глава уточни, че от Дякона са останали малко записани думи, само че те са задоволителни, с цел да разберем, че фантазиите на Левски за свободна България не са изцяло осъществени през днешния ден.

Президентът уточни, че Левски ни е посочил, че робът може да е свободен, както свободният може да погуби свободата си, тъй като това е въпрос на избор и битка.

„ Левски загуби себе си, само че завоюва за цялостен народ. Днес най-хубавата респект към Апостола не са венците, а съзнанието, че не думи трябват, а каузи. Че ориста ни не е в ръцете на неколцина, а в нашите дружни старания “, акцентира президентът Румен Радев.

По думите на Румен Радев Васил Левски надживява всички превратности на новата ни история.

„ Днес портретите му висят в доста кабинети като икони в запусната църква “, съобщи президентът и добави, че вярата в родината и волята за истина и правдивост са по-силни от всяко отчаяние и точно с помощта на тях Апостола е събудил народа и го е повел към свободата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР