В близо 900 училища в страната има ремонтни дейности, като

...
В близо 900 училища в страната има ремонтни дейности, като
Коментари Харесай

В 900 училища в страната текат ремонти

В близо 900 учебни заведения в страната има ремонтни действия, като това са както цялостни поправки, по този начин и съществени поправки на обособени съставни елементи на просветителната инфраструктура. Извършват се също настоящи или "козметични поправки ", заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той сподели, че близо 100 са учебните заведения, които се ремонтират напълно по Оперативната стратегия "Региони в напредък " и по Програмата за развиване на селските райони. Близо 80 детски градини изцяло се обновяват, а следващата година чакаме още над 300 просветителни институции да бъдат изцяло актуализирани, осведоми министър Вълчев.

По днешна информация, в към 50 учебни заведения ремонтите ще продължат и след началото на образователната година, само че това няма да попречи на естественото й започване и реализиране, посочи просветителният министър. Той означи, че с приближаване на началото на образователната година опитът от последните години демонстрира, че броят на тези учебни заведения понижава, защото сега се поставят оптимални старания, с цел да няма закъснения в ремонтите след 15 септември.

В огромния брой учебни заведения, които би трябвало да ремонтирани в идната година-година и половина по тези две стратегии, чакаме да има ремонтни действия и по време на образователната година, сподели министър Вълчев. Той заяви, че началниците на Регионалните ръководства на образованието са му докладвали, че дружно с общините на всички места, изключително в огромните градове, е направена организация, с цел да няма проблеми с образователния развой.

За новата образователна година ще бъде намерено единствено едно напълно ново учебно заведение в Бургас и това е Професионална гимназия по информатика, осведоми министър Вълчев. Той напомни, че всички учебни заведения в страната - държавни, общински и частни, са близо 2400.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР