В близо 10 600 училища – почти една четвърт от

...
В близо 10 600 училища – почти една четвърт от
Коментари Харесай

Русия въвежда ограничение за мобилни телефони в училищата

В близо 10 600 учебни заведения – съвсем една четвърт от учебните заведения в Русия, към този момент е лимитирано потреблението на мобилни телефони от деца, заяви съветският министър на образованието Олга Василиева, съобщи РИА „ Новости “.

„ Вече имаме съответни цифри: 10 хиляди 628 учебни заведения – т.е. почти едно на всеки четири – извършиха рекомендациите и ограничиха телефоните по време на уроците “, съобщи още министърът.

Тя посочи, че в Северна Осетия, Ингушетия, Белгородска област такова решение е взето от 100% от учебните заведения, в Камчатската територия – 37,5%, Магаданска област – 53,3%, Пермска територия – 58,8%, Република Марий Ел – 63, 8%, Удмуртия – 60,9%, Кемеровска област – 67,3%, Курганска област – 50,9%, Свердловска област – 65,3%.

БГНЕС напомня, че по-рано Министерството на образованието предложи на районните управляващи да обмислят ограничение на потреблението на мобилни телефони в учебните заведения. Препоръките се основават на разбор на интернационалния опит и на изследване на публичното мнение, извършено от Министерството на образованието. Правителството предложи още в случай че е допустимо, учебните заведения да дават уреди за предпазване на мобилните телефони на учениците по време на образователния развой. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР