В близкото минало стандартният съвет за напускането на работа бе,

...
В близкото минало стандартният съвет за напускането на работа бе,
Коментари Харесай

Искате да напуснете работа? Първо си отговорете на тези 3 въпроса

В близкото минало общоприетият съвет за напускането на работа бе, че би трябвало да се предприеме единствено в случай че към този момент сте си намерили друга позиция. Времената обаче се трансформират. Трудовият пазар има своите несигурности, само че и става все по-гъвкав, предлага по-разнообразни благоприятни условия. Хората не търсят единствено положителната заплата, а и вариантите за развиване и постигането на баланс сред кариера и персонален живот.

Дори освен това състояние напускането на работа е сериозна стъпка. Ако сте се насочили към нея, би трябвало да я обмислите добре. От Forbes поучават да си отговорите на тези три въпроса, с цел да получите по-голяма изясненост за самите себе си.

1. Да не би просто да ми е нужна отмора?

Някакъв неуспех в работата или пък серия от проблеми и интервал на стрес могат да ви накарат да си мечтаете за овакантяване. Но в реалност това, от което се нуждаете, е да се откъснете за известно време от атмосферата в офиса. Иначе тежестта на всичко протичащо се ще навреди на душeвността ви. Вземете си отпуска и чак откакто релаксирате, вземете окончателното решение.

2. Какво тъкмо желая да напусна?

Ежедневната рутина ни кара да възприемаме всичко в работата си като едно цяло, да го слагаме под общ знаменател. Но може би има единствено един аспект, който ви тормози. Опишете на лист плановете, отговорностите и дилемите си. Допълнете равнището си на претовареност и хората, с които ви се постанова да поддържате връзка. Има ли съответно нещо или съответен човек, който стимулира решението ви да напуснете? Ако е по този начин, може да се опитате да измененията обстановката, преди да хвърлите молбата на бюрото на шефа.

3. Какво ще изгубя, в случай че напусна?

В миг на афект е елементарно да подцените какъв брой надълбоко е обвързвано всекидневието ви с работата. Помислете какъв резултат ще окаже напускането върху вас. Може би ще ви липсват сътрудниците или пък избрани преимущества на компанията. Вземете всички фактори под внимание, когато обмисляте промяната на работното място.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР