В близко бъдеще българите няма да могат да си купят

...
В близко бъдеще българите няма да могат да си купят
Коментари Харесай

Плащаме само през банка дори и хубав телевизор

В близко бъдеще българите няма да могат да си купят с пари в брой даже по-хубав ледник или тв приемник. Причината е, че страната не разрешава заплащанията кеш, в случай че сумата е по-висока от 1000 лв.. Това става посредством промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които Народното събрание гласоподава на първо четене.

Депутатите одобриха смяната да се случи на няколко стъпки. В момента ограничаването за заплащания в брой е 10 000 лв.. Още от 1 август обаче този предел пада на половина. Така след по-малко от 2 месеца към този момент ще можем да си купуваме неща в брой за не повече от 5000 лв..

След Нова година пък ограничаването към този момент ще бъде годно за суми до 3000 лв.. Срещу толкоз пари покупко-продажбите ни няма да минават през банка в границите на година. От 1 януари 2019 година обаче в България всички заплащания за повече от 1000 лв. ще бъдат безусловно неразрешени, съобщи Нова телевизия.

Мотивите на вносителите на законопроекта са, че тази мярка ще бори сивата стопанска система. Противниците обаче са на мнение, че тя ще ощети жителите и бизнеса, а действително ще обслужи "банковия картел”.

Преди измененията в закона да бъдат гласувани, предлагането провокира сериозен спор сред съпротива и ръководещи, само че и част от подкрепящите държавното управление застанаха против промените. " Ние няма да подкрепим ", разгласи от трибуната Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия. " Не ви ли е позор! Ние се опитваме да се борим със сивата стопанска система, а вие? ", яростно попита Менда Стоянова от ГЕРБ. " Вместо да се облекчат жителите и бизнесът, ще ги натоварим още повече ", изрази мнението си Дора Христова от "Воля ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР