В близките години индустрията за производство на резервни части за

...
В близките години индустрията за производство на резервни части за
Коментари Харесай

Експерти вещаят криза с резервните части за автомобили

В околните години промишлеността за произвеждане на аварийни елементи за колите евентуално ще се сблъска с рецесия, чието начало към този момент е почнало, сигнализират специалисти, написа Automedia.bg.

Първият знак може да бъде световен спад в търсенето на нови коли, който след известно време неизбежно ще бъде последван от същия, само че за аварийни елементи. Освен това самите компании изпитват усложнения заради непрестанно възходящите разноски както за производството на аварийни елементи, по този начин и за прогресивни разработки.

Несигурността за бъдещето, съчетана с избухналите търговски войни и повишаващите се вносни мита, може да заплаши цената на дяловете на производителите на автокомпоненти и да наруши откритите вериги за доставки.

Автомобилната промишленост към този момент е в развой на промяна, показват специалистите. Много компании са принудени да редуцират работни места. Някои заради пониженото търсене на своите артикули, други поради многомилиардните санкции за измами с нездравословни излъчвания, а трети - заради прословутата автоматизация на производството. Причините в действителност са доста, а последствията ще бъдат разнообразни за всички. На фирмите им се постанова да се приспособяват още през днешния ден.

Експертите допускат, стягането на пазарните условия ще докара до образуване на нови съюзи сред производителите, които ще се обединят за взаимна полза. Акцентът ще бъде от ден на ден и повече върху най-печелившите сегменти - очаквайте повече кросоувъри с най-различни размери и ценови категории. Засега точно този сегмент е най-печелившият.

Според прогнозите на Deloitte най-големият спад на пазара на аварийни елементи се чака при трансмисиите и осите - в границите на 6-10% до 2025 година

Компаниите, профилирани в производството на електромотори и свързани съставни елементи, са обречени на напредък. До 2025 година секторът на електрическите мотори ще се усили с 306%, производството на акумулатори и водородни горивни кафези - с 266%, а стартирането на системи в помощ на лидера и самостоятелни технологии за шофиране - със 190%. Освен това ще бъдат направени огромни вложения във всички тези браншове, което неизбежно ще реалокира салдото към електрическите транспортни средства с безпилотни технологии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР