В близките дни Украйна може да премине към оперативна пауза,

...
В близките дни Украйна може да премине към оперативна пауза,
Коментари Харесай

Ще има ли оперативна пауза в контранастъплението на Киев?

В околните дни Украйна може да премине към оперативна пауза, оповестява изданието Le Figaro, базирайки се на военното разузнаване на Естония.
Според ръководителя на естонското военно разузнаване Марго Гросберг почналото на 8 юни контранастъпление, което беше по този начин предстоящо от Запада, наблюдаващ с интерес триумфите на ВСУ, в околните дни може да спре за " оперативно спиране ".
" ВСУ очевидно владеят самодейността, което значи, че могат да избират по кое време, къде и по какъв начин да нападат вражеските елементи ", декларирал той. По неговите думи Русия е прекарала " по-голямата част от последните 9 месеца " в построяването на защитни уреди, които на някои места, в това число Мелитопол, се състоят от пет отбранителни линии и се поддържат от голям брой центрове. Според военната теория атакуващият в открита околност би трябвало да има числено предимство три към едно. В случая с Украйна обаче, твърди Марго Гросберг, " съотношението на силите е почти едно към едно ".
" Поради тази причина, а също и с цел да не поемат непотребни опасности, украинците подхождат към своята интервенция по-методично, по-внимателно и по-предпазливо, тъй като човешките и техническите запаси си костват тежестта в злато ", споделил той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР