В близките дни ще се проведе среща между Турция и

...
В близките дни ще се проведе среща между Турция и
Коментари Харесай

Турция и САЩ преговарят за грандиозна сделка

В околните дни ще се организира среща сред Турция и Съединени американски щати по въпроса за изтребителите F-35. Подготовката е в ход, сподели министърът на националната защита на Турция Хулуси Акар, съобщи News.bg.

По-рано Акар сподели, че срещата е планувана във Вашингтон. " Преговорите със Съединени американски щати за F-35 не престават. В идващите дни ще се организира среща в Съединени американски щати за F-35, подготовката е в ход ", сподели Акар, представена от Анадолската организация. По-рано Съединени американски щати изпратиха публично съобщение до Турция за изключването ѝ от програмата за доставки на най-новите изтребители F-35 заради закупуването от Анкара на съветските системи за противовъздушна защита С-400.

Съединени американски щати анулираха взаимния меморандум за F-35, подписан от Турция през януари 2007 година със седемте останали сътрудници по плана F-35 - Обединеното кралство, Италия, Холандия, Австралия, Дания, Канада и Норвегия. Ердоган сподели по-рано, че Съединени американски щати са предложили на страната му да закупи изтребители F-16, откакто те са били изключени от програмата за доставка на F-35.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР