В близките дни ще остане необичайно топло за сезона. Рязко

...
В близките дни ще остане необичайно топло за сезона. Рязко
Коментари Харесай

Необичайно топло за сезона време, рязко застудяване в неделя

В околните дни ще остане извънредно топло за сезона. Рязко и значително захлаждане обаче се чака в неделя.

Днес ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър и оптималните ще бъдат с още градус – два по-високи, сред 17° и 22°, по-ниски още веднъж по най-северното Черноморие. Повече облаци ще има в следобедните часове, а тук-там в Северна България ще превали дъжд.

През нощта валежите краткотрайно ще спрат. Минималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 10°, в София - към 6°. Ще продължи да духа сдържан, в Източна България и северно от планините краткотрайно мощен югозападен вятър.

Предупреждение за рисково мощни пориви е оповестено в регионите на север от Стара планина, както и в Югоизточна България.

Утре оптималните температури ще са сред 16° и 21°, в София - към 17°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. Ще има и валежи от дъжд, най-рано в западната половина на страната. Условия за по-значителни превалявания има вечерта и през нощта против събота в югозападните региони, където е допустимо и да прегърми.

В планините ще бъде доста прохладно, със мощен югозападен вятър. На места, основно в следобедните часове, ще има превалявания, като над към 2000 метра ще вали сняг.

Условия за по-значителни количества има по здрач и през нощта против събота в Рило-Родопската област, като тук-там ще има и гръмотевична активност.

В събота ще бъде с съвсем повсеместни превалявания, по-значителни в югоизточните региони, където са вероятни и гръмотевици. Ще остане към момента извънредно топло, само че в неделя температурите - и минималните, и оптималните, значително ще се намалят. През деня преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще намалее и при започване на новата седмица ще бъде слънчево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР