В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се

...
В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се
Коментари Харесай

До дни ще бъде наложен мораториум, с който се спират плащания по банкови кредити

 В околните дни ще бъде натрапен мораториум, с който се стопират или отсрочват заплащания по банкови заеми. Това излиза наяве от обява на шефа на Българска национална банка Димитър Радев в бюлетина на Асоциацията на банките в България, качена и на уеб страницата на Българска народна банка. Това е една от ограниченията, които подхваща централната банка, с цел да посрещне очертаващата се икономическа рецесия и с цел да ограничи последствията от нея върху семействата и бизнеса, оповестява БТВ.

По отношение на мораториума, от Българска народна банка показват, че работят по регулаторното отнасяне на съответните ограничения, а комерсиалните банки – върху бизнес модела за използването им. Европейският банков орган ще даде съответни критерии и насоки.

Паралелно с това се укрепва финансовата и ликвидната база на комерсиалните банки, като напъните се пресмятат на 9,3 милиарда лева и включват капитализиране на цялата облага в бранша, анулиране на нарастванията на антицикличния финансов буфер и понижаване на задграничните експозиции.

Освен това Българска народна банка е взело ограничения за това сериозни за страната и стопанската система функционалности да не бъдат прекъсвани. Радев е безапелационен, че консолидираното в европейската финансова инфраструктура остава главен приоритет и настоящата обстановка може само да докара до " техническо отместване на периодите “:

" Всяко закъснение на процеса на присъединение към валутния механизъм, банковия съюз и еврозоната ще демотивира реализирането на значими структурни промени и ще забави действителната конвергенция на стопанската система на България. Това допуска също занимателен напредък на приходите у нас - резултат, който би бил изключително неподходящ за всички български жители, които преди този момент ще бъдат наранени от предстоящите по отношение на COVID19 усложнения в стопанската система “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР