В близките часове валежите ще обхванат цялата страна. Предупреждение за

...
В близките часове валежите ще обхванат цялата страна. Предупреждение за
Коментари Харесай

Във все повече райони дъждът ще преминава в сняг

В околните часове преваляванията ще обзет цялата страна. Предупреждение за обилни количества е в действие в доста региони, а в областите Благоевград, Смолян и Кърджали предизвестието е от втора степен, код оранжево.

В Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът към този момент минава в сняг, ще се образува снежна завивка.

С сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух, температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от към минус 1-0° в Дунавската низина и високите западни полета до 12-14° в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа сдържан южен вятър.

През нощта на доста места в северозападната половина от страната ще продължи да вали сняг, в останалите региони - дъжд. До сутринта преваляванията съвсем на всички места ще спрат, най-късно в крайните североизточни региони.

Минималните температури ще бъдат от към минус 3° в обособени котловинни полета в Западна България до 5°-6° по Черноморието.

През деня от югозапад облачността ще се раздира и в доста региони ще понижава до слънчево, само че ще остане доста прохладно с сдържан вятър от запад-северозапад, който едвам вечерта ще отслабне. Максималните температури в цялата страна ще се намалят и ще бъдат сред 2 и 7 градуса, в София – не повече от 1°

Значителна ще остане на следващия ден облачността по Черноморието, а преди обяд на обособени места към момента ще превалява дъжд. Ще бъде прохладно, с краткотрайно мощен северозападен вятър.

Облачно ще бъде и в планините през първата половина на деня. Ще има превалявания от сняг, само че с наклонност към прекъсване.

По-късно облачността в масивите от Западна България бързо ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад.

Циклонът, който през днешния ден минава през южните региони от Балканския полуостров, ще се изтегля на североизток през Черно море към Украйна. Валежите ще спрат, най-късно в източните региони, а облачността от запад на изток ще се раздира и краткотрайно ще понижава.

У нас, с понижението на облачността, в четвъртък температурите ще паднат под нулата, само че денем ще стартира стопляне. Повишението на температурите ще продължи и през идващите дни, само че още веднъж ще има превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР