„В блестящо здраве сме. В продължение на 20 години последователно

...
„В блестящо здраве сме. В продължение на 20 години последователно
Коментари Харесай

Доброслав Димитров: Софтуерният бизнес работи на светло, а е наказан с по-високи осигуровки

„ В ослепително здраве сме. В продължение на 20 години поредно сме в положително здраве. Нашата промишленост не се въздейства от външни фактори като финансови рецесии, здравна рецесия. Нито едно от тези неща не може да спре нашия напредък. “ Това съобщи пред БНР Доброслав Димитров, ръководител на УС на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

През 2020 година лекото закъснение първоначално е било обезщетено, а през 2021 година растежът се е ускорил и ще надвиши 20 на 100 на годишна база, уточни Димитров.

Индустрията е твърдо срещу повдигането на осигурителния предел на 3400 лв., посочи Доброслав Димитров в предаването „ Преди всички “ и попита по какъв начин е бил изчислен осигурителният предел навръх тази сума.

Става дума за „ доста неприятен сигнал през целите на държавното управление “ и наказване за хората, които са се ориентирали към този бранш, акцентира Доброслав Димитров.

„ Ние работим на ярко, не укриваме нищо, за разлика от доста други браншове и за премия биваме наказвани с по-високи осигуровки “, разяснява Димитров.

По думите му диалози с тях не са били извършени и са научили за смяната от медиите, макар уверенията на новите ръководещи от предходната година, че сходни промени ще се случват след съвещания.

Бюджетите на фирмите са завършени още октомври-ноември и на 1 април ще се появи разход, който не е бил бюджетиран, по тази причина че страната не е съумяла да си направи бюджета в период. Така казусът се трансферира към компаниите, разясни Димитров.

Ако в някакъв миг се прекали с повдигането на праговете, някои компании ще продължат да работят отвън България, предизвести Доброслав Димитров.

В софтуерната промишленост работят 45 000 души, които образуват 4,5% от Брутният вътрешен продукт на страната, посочи той.

Има доста по-големи тематики, които би трябвало да бъдат решавани и които ще дадат действителен резултат за всички в България, безапелационен е Димитров.

Време е фокусът на страната да се обърне към новата стопанска система на България, с цел да издърпва всички останали браншове, заключи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР